3Talks 港人自講討論區's Archiver

super123 發表於 2007-12-5 01:04 AM

又一港女實証 (轉載)

又一港女實証 (轉載)

(轉載)

我同我boyfriend行o左4年 最近大家都有plan結婚
last week我o地又傾開 講講o下就講到佢層樓
層樓係佢daddy mommy買比佢 我想加埋我個名
但係佢唔肯 佢話因為層樓我都無比過錢
而且無必要再花一筆手續費
我覺得佢無理由連一個保障都唔比我 於是就同佢鬧o左交
到而家成個week 佢都無搵我同我say sorry
我想大家比d意見我 點樣可以令佢搵我先呢?
仲有點樣先可以令佢加埋我個名落佢層樓呢?

我想要認真o既回應 唔該d cheap人唔好入來嘈生晒
想攪事請過主

佢話我無比過錢就唔落我名 我覺得佢好野蠻囉
佢夠無比過首期啦 d首期係佢daddy mommy幫佢比之嘛
咁又落佢個名 而家d男人真係好自私同斤斤計較

唔怪得e+咁多女仔寧願獨身都唔要港男
唉 失望

大把男人個個月出糧都交晒比老婆 男人應該要咁先嫁得過

by Yuki - 09/11/07 15:05

-------------------------------------------------------------
連我媽咪都話 唔怪得香港e+愈o黎愈少女人肯同港男拍拖結婚

by Yuki - 09/11/07 15:12

-------------------------------------------------------------
佢o徙o左我4年青春 唔通比佢拍下羅友就走?

by Yuki - 09/11/07 15:23

我同媽咪決定tomorrow上佢公司講清楚 男人唔應該逃避責任

by yuki - 09/11/07 17:47

佢o徙o左我4年青春, 就算要分手

佢起碼都要嘔番半層樓先好走呀
by Yuki - 09/12/07 22:56

------------------------------------------------------------

好可怕的香港女人  

原文: [url=http://community.she.com/messageboard/gossip/?action=view.topic&id=1931721][color=#0000ff]http://community.she.com/message ... opic&id=1931721[/color][/url]

無謂人 發表於 2008-2-11 12:34 PM

好明顯係貪人層樓啦﹐死都唔好加名比佢:@

fck1955 發表於 2008-2-20 12:06 AM

傻女見得多,最儍係厘個

呢D咪係香港架賤女
貪人層樓貪到出晒面啦
唔係越來越少港女唔同港男拍拖
係港男都怕Q左D港女情願上大陸結婚或者唔拍拖
唔好話唔寫佢個名入去,應該即刻叫佢返屋企訓
有目的而來架已後小D來住
佢花左四年唔通個男架唔係四年
拿來講

catlover 發表於 2008-3-29 12:51 AM

le d 女仔咁自私~
執到都喊3聲喇~
佢男友同佢拍到4年都算勁ga喇~~

而家唔係話你地get marriage佢唔肯俾$$$ma~~
而係你真係無俾過$1又要加個名,唔好玩喇~~
人地daddy,mame買樓俾個son有幾唔reasonable呀~~
你都唔知係唔係一定做到人新抱喇~~
唔加你個名都合理呀~~

ko4yu 發表於 2008-3-31 08:08 PM

唉。这种女人真的是。。。:msn11:

頁: [1]