17 12
發新話題

有感而發

有感而發

頭先係MSN同人傾計
因為一D問題,個男仔講左分手
一句好有傷害性架說話
個男仔好後悔,同個女仔道歉左好耐
但係因為個女仔亦都係一個好好勝架人
"你估靜係你痛,你唔好唔記得分手.係你提出,你講先"
抖氣,又講左好多傷害性架說話去傷害個男仔
其實二個人都係心痛,只係為左一道氣,一句說話

到底咩先係贏咩先係輸?
人係咪要去到咁好勝,咁請強?
贏左一口氣,輸左架係一段感情
值得咩?贏同輸真係咁重要?

D個世界有好多事贏晒都係輸
亦都有好多事輸晒都係贏
執著係贏同輸二個字害死好多人

一D感覺,希望大家已此為鑑

好勝

唉,我身邊都不乏呢o的人!
聽佢地講完,除o左想打佢地 / 鬧佢地之外,冇第二o的感覺
路人甲,四圍八囧rz...

引用:
原帖由 eric 於 2006-5-18 01:11 AM 發表
好勝

唉,我身邊都不乏呢o的人!
聽佢地講完,除o左想打佢地 / 鬧佢地之外,冇第二o的感覺
我會覺得好心痛
因為抖氣,因為好勝
令到事情無辦法改變
今到自己走入死胡同
一段感情,就係因為贏一口氣輸左
值得唔值得都唔再重要,重要架係返唔到轉頭
好多野復水難收

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-5-18 01:13 發表

多數人都好勝同鍾意認叻架啦
人性既其中一種基本
我地只係順應住與生俱來既天性去做之嘛
呢點我明
我想鬧 / 打呢班fd,係因為佢地有得去珍惜都唔去珍惜!
難為我呢個想珍惜都冇得我去珍惜o既fd....

成日o係度講自己點點點,另一半唔應該咁咁咁
damn....

自戀到痺

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-5-18 01:13 AM 發表

多數人都好勝同鍾意認叻架啦
人性既其中一種基本
我地只係順應住與生俱來既天性去做之嘛
大人同細路架分別係咩?
就係大人可以控制到自己,
天性係一個因素,但係天性都唔係樣樣都係好
唔好架我地去改變佢,去學懂控制我地自己
D樣野先係最難

話咁快,星期日就係我死鬼女朋友生忌
咁又一年

我早幾日睇完<得閒飲茶>,我覺得入面講o既o野好touching、好hard feeling!!
可能係真人真事改篇呱....

不過睇完之後,個人更加冇晒感覺、更加平靜

呢排公司鬼死咁多單要跟俾銀行,搞到好多版務都冇做到,唉...
忙好o既,俾我逃避下,哈

引用:
原帖由 惠惠 於 2006-5-18 01:22 AM 發表

分手 可能對個男仔講只係倆個字!
分手個時有無諗過個女仔感受?
一時分手,一時回心專意?
男仔個心 所謂既"鐘意" 都唔係好信得過!
抖氣 ...
其實二個人都有問題
男仔一定係唔岩
但係我覺得抖氣成份好重
同埋因為咩事令到個男仔講分手?
之前發生左D咩?都係一D參數
個男仔講D樣野出來佢當時架感覺都唔係好受
一句說話帶出來架傷害係可以好嚴重
但係去到一個咁架後果,其實二邊都要想清楚
分手可以為性格不合,分手可以為令有新歡,分手可以為左好多原因
但係最差架分手就係一時意氣

多數人都好勝同鍾意認叻

17 12
發新話題
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。