12 12
發新話題

食得夠 Cheap之車仔麵

食得夠 Cheap之車仔麵

無乜錢既時候車仔麵都係一個好既選擇,但係如果識得叫,重可以底食D

方法1.麵有分麵餅同散執兩類,麵餅既分量已經無得改變,但係手執既例如油麵、米粉等等就係由"麵手"決定,秘訣之處就在於佢隻手跟本一次過係執唔到2份麵,如果你想食兩份麵底的話,佢衹會執到一手最多等於1份半既面比你,所以你應該先叫:油麵唔該...嘩!得咁少炸,比多份油麵我啦咁!或者你叫佢比多碗剩油麵,咁份量就好夠啦

方法2.如果係同女朋友一齊食的話,咁就要有D技巧,你應該叫兩碗剩麵,"食送"分開一碗,咁就唔會大家都因為鍾意食魚蛋而叫左雙份最後女朋友食唔晒,side晒!(記住..重有好長日子先出糧)

本帖最近評分記錄
  • jerrylo 現金 +30 2006-2-25 01:14 AM

草都比你算死哂
<font color="ff00cc"><font size="6"> ★ 美腿貼圖區← CLICK HERE

今日我就同修羅、Jer去食車仔麵

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-2-16 08:54 PM 發表

我食鬼滯左
叫得太多
咪就係分開兩次叫油麵既結果Law
XDDDDDDDDDDDDD

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-2-18 12:25 AM 發表

真係好鬼大碰囉~~~
貓為食亡 ~~~
XDDDD

引用:
原帖由 無謂人 於 2006-2-22 02:10 PM 發表

貓為食亡 ~~~
XDDDD
正式    食死貓   

食車仔麵仲有好多野要注意架,如果唔係佢加左你料你都唔G.........

12 12
發新話題
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。