發新話題

有冇人今年加人工架

外面無乜好景到,走左搵唔返你就死
而家呢個香港,準時出糧架公司就係一份好工來架啦
有D公司出糧都要拖你一個月,果D你咪仲爬街
     (有汗出,無糧出)妳聽過咪....

我地果時15日出一次糧....家下60日都未知有無得出.....

重要分分鍾上勞工署.....

引用:
原帖由 一生人 於 2007-1-23 02:00 AM 發表
我第一份工入職是九百元一個月維期一年
你咪老過老虎
<font color="ff00cc"><font size="6"> ★ 美腿貼圖區← CLICK HERE

引用:
原帖由 一生人 於 2007-1-23 02:00 AM 發表
我第一份工入職是九百元一個月維期一年
我係講緊朝九晚六...OT未計...香港果陣
仲有...一年時間係廈門間大陸工廠...
晏晝同工人一齊食1.5飯...一人自己一個鐵碗...排隊...一"殼"飯, 一"穀"餸...就咁樣一餐...
係廠的話...朝八晚六...再OT...晚八至凌晨二點...日日如是...

引用:
原帖由 吸血鬼 於 2007-1-23 09:07 發表

晏晝同工人一齊食1.5飯...一人自己一個鐵碗...排隊...一"殼"飯, 一"穀"餸...就咁樣一餐...
係廠的話...朝八晚六.. ...
一年?我一早走左..
你咁挨得既?
[

引用:
原帖由 toester 於 2007-1-23 04:38 AM 發表

你咪老過老虎
都二十幾年前......
引用:
原帖由 吸血鬼 於 2007-1-23 09:07 AM 發表

係廠的話...朝八晚六.. ...
我系香港出世....香港讀書....香港工作....
引用:
原帖由 亡心 於 2007-1-23 02:25 PM 發表

一年?我一早走左..
你咁挨得既?
果時系學徒...簽左約.....重四年.....

引用:
原帖由 亡心 於 2007-1-23 02:25 PM 發表

一年?我一早走左..
你咁挨得既?
無付出邊會有收獲
有邊個唔係由低做起(除非老豆好有)
一早走左咪唔會有將來
你睇人好,人地慘人地涯果時你唔知姐
做野係咁架啦

引用:
原帖由 亡心 於 2007-1-23 01:13 AM 發表

你咁細個就識搵食.xddd
有錢邊個想咁做搵食
小學三年班我知咩叫涯餓
試過屋企六個人食飯得三件付乳
有錢邊個唔想玩多二年,要咁早出來搵食?

引用:
原帖由 一生人 於 2007-1-23 02:11 AM 發表
外面無乜好景到,走左搵唔返你就死
而家呢個香港,準時出糧架公司就係一份好工來架啦
有D公司出糧都要拖你一個月,果D你咪仲爬街
     (有汗出,無糧出)妳聽過咪....

我地果時15日出一次糧....家下60日都未知 ...
梗係知咩叫有汗出無糧出
你知唔知咩叫馮二進一出糧法
我果時做過一間公司
一個月二期糧
第一期無得出,第二期出返第一期,第三期無得出,第四期出返第二期

咁多人捱住架
唉.....我都係努力先得喇
xddd 但我係女仔喎
你地係男仔喎
嗚嗚
[

引用:
原帖由 於 2007-1-23 07:31 PM 發表

梗係知咩叫有汗出無糧出
你知唔知咩叫馮二進一出糧法
我果時做過一間公司
一個月二期糧
第一期無得出,第二期出返第一期,第三期無得出,第四期出返第二期 ...
起馬都有車錢同飯錢....我地60日都是食自己.....

發新話題
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。