發新話題

而家啲大學生真係.....

引用:
原帖由 吸血鬼 於 2007-5-16 06:56 PM 發表
古 來 聖 人 諄 諄 教 誨 「 萬 惡 淫 為 首 」 , 淫 念 有 如 吸 食 鴉 片 。 血 氣 方 剛 的 青 少 年 , 為 了 縱 慾 , 甚 麼 壞 事 均 可 幹 出 來 。

就係呢一句...害左中國人不少日子...
想問一句...是否所有聖人 ...
你講得好玄..我要時間想想意思

引用:
原帖由 蝦米仔 於 2007-5-17 12:40 AM 發表

你講得好玄..我要時間想想意思
有幾玄呀...
基本上...我覺得性就好似肚餓一樣...係人既必需.
因為前人既一句 "萬惡淫為首", 而令到呢一個需要變成一個禁忌...一個禁語.
如果果陣...前人講既係另一句 "萬惡餓為首"的話...宜家..餓就會係另一個禁忌...
其實...仲有一句 "人之初, 性本善"

本人唔知呢d去投訴學生報或聖經的人是咩態度啊!
是對性的反抗者,是無性人氏,對性就是反抗的人氏!
現在香港是一個大倒退,如鄰近亞洲日本都不如,
談到性就反抗,有問題,拿去投訴和審查,
不如學新加波樣算了,什麼都禁止!
這就是香港的言論自由嗎!有權者,有勢者
就可以自由的印刷這些物品,就可以借言論自由,去對坑,手無寸鐵的大學生的學生報嗎?!而不是包容的嗎?去教導的嗎?

咦?你哋好似越講越離題喎!

我出呢個topic係想話班中大生鼓吹亂倫同人獸交等係幾咁不知所謂!
從來都冇講過性係禁忌或者抗拒性喎!我不嬲都話食色性也,人之大慾 架!

但係彷彿反對亂倫,反對人獸交,就好似好唔啱咁!

《中大學生報》幾名不知所謂嘅大學生,玩嘢玩出火,既然佢哋要同主流社會為敵,
那就應該狠狠的教訓他們,等佢哋明白即使最自由開放嘅大學,也有一定嘅容忍限度。
要挑戰社會道德嘅底線, 無疑就等於飛蛾撲火,自取滅亡!

都唔知呢班編委返到屋企時,有咩面目去面對佢哋嘅家人。
又唔知呢班編委嘅父母,對住啲咁低俗嘅兒女會有咩感想!

引用:
原帖由 域奇 於 2007-5-17 08:28 PM 發表
咦?你哋好似越講越離題喎!

我出呢個topic係想話班中大生鼓吹亂倫同人獸交等係幾咁不知所謂!
從來都冇講過性係禁忌或者抗拒性喎!我不嬲都話食色性也,人之大慾 架!

...
唔離題又點叫3talks丫

引用:
原帖由 GATX105-Strike 於 2007-5-17 10:50 PM 發表

唔離題又點叫3talks丫
咁又係嘅,呢度嘅一慣傳統。

冇話你啊~~
不過...有感而發~

引用:
原帖由 吸血鬼 於 2007-5-19 12:05 AM 發表
冇話你啊~~
不過...有感而發~
好一句有感而發呀吓~

引用:
原帖由 吸血鬼 於 2007-5-17 09:09 AM 發表

有幾玄呀...
基本上...我覺得性就好似肚餓一樣...係人既必需.
因為前人既一句 "萬惡淫為首", 而令到呢一個需要變成一個禁忌...一個禁語.
如果果陣...前人講既係另一句 "萬惡餓為首"的 ...
其實淫同性係兩碼子既事黎架
叫返我做s仔會更好-!
不過都可以叫我做餅餅或者小賢既~ lol,,,

宛如橫渡七海的風
一心只想著走路的意義
卻連第一步都無法跨出
只是不斷地增加著自己的藉口

真係有人投訴可蘭經
叫返我做s仔會更好-!
不過都可以叫我做餅餅或者小賢既~ lol,,,

宛如橫渡七海的風
一心只想著走路的意義
卻連第一步都無法跨出
只是不斷地增加著自己的藉口

發新話題
最近訪問的版塊
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。