28 123
發新話題

淫賤學生的悲哀

淫賤學生的悲哀

淫 賤 學 生 做 出 有 辱 斯 文 的 事 , 遭 到 社 會 輿 論 指 摘 。 眼 見 四 面 楚 歌 , 形 勢 愈 來 愈不 妙 , 竟 有 人 異 想 天 開 , 以 投 訴 《 聖 經 》 有 不 雅 內 容 轉 移 視 線 , 企 圖 圍 魏 救 趙 , 為 淫 賤 學 生 解 圍 。

他 們 以 為 此 舉 是 一 妙 著, 其 實 愚 不 可 及 , 因 為 《 聖 經 》 關 係 到 極 為 嚴 肅 的 宗 教 問 題 , 隨 便 冒 犯 可 說 是 有 心 與 數 以 百 萬 計 的 教 徒 為 敵 , 他 們 這 樣 做 於 事 無 補 , 徒 然 為 自 己 樹 敵 而 已 。

影 視 及 娛 樂 事 務 管 理 處 也 明 白 其 中 利 害 , 故 不 敢 怠 慢 , 第 一 時 間 發 表 聲 明 , 表 示 《 聖 經 》 是 源 遠 流 長 的 宗 教 文 獻 , 並 無 違 反 社 會 普 遍 接 受 的 道 德 禮 教 標 準 , 決 定 不 會 將 《 聖 經 》 送 檢 。

影 視 及 娛 樂 事 務 管 理 處 的 決 定 是 正 確 的 。
第 一 , 快 速 處 理 可 以 減 少 對 社 會 的 影 響 , 免 得 被 別 有 用 心 的 人 利 用 為 製 造 社 會 不 安 的 理 由 。
第 二 , 宗 教問 題 影 響 重 大 , 即 使 有 投 訴 亦 非 影 視 及 娛 樂 事 務 管 理 處 權 限 範 圍 之 內 , 應 另 案 處 理。
第 三 , 影 視 及 娛 樂 事 務 管 理 處 有 權 不 接 受 不 具 詳 細 個 人 資 料 的 投 訴 , 他 們 根 本 不需 要 對 類 似 別 有 用 心 的 投 訴 作 任 何 評 論 , 而 應 該 將 這 些 投 訴 直 接 轉 交 律 政 司 及 警 方 研 究 處 理 , 防 止 別 有 用 心 的 人 興 風 作 浪 , 影 響 社 會 安 定 。

有 人 為 了 救 淫 賤 學 生 出 窘 境 , 企 圖 將 《 聖 經 》 拖 落 水 作 為 他 們 的 救 命 稻 草 , 這 是 沒 有 用 的 , 他 們 愈 是 頑 抗 , 下 場 愈 是 可 悲 。 蓋 世 上 總 有 公 義 , 豈 容 一 群 斯 文 敗 類 濫 用 自 由 , 挑 戰 社 會 道 德 底 線 , 對 待 這 些 不 知 長 進 的 文 化 流 氓 根 本 毋 須 客 氣 , 免 得 他 們 毀 掉 學 生 在 市 民 心 目 中 的 形 象 !

算啦 ... 始終都係小朋友 , 諗 d 野係咁架喇 ...

放心啦 , 等遲 d 會好似我咁 ... 出尼俾社會浸淫下就會醒少少冇咁硬膠膠架喇 !!!

今晚同你食左佢 !!!

呢樣就真喎, 佢地成日係到post埋d膠post
引用:
原帖由 衛蘭 於 2007-5-19 17:26 發表
算啦 ... 始終都係小朋友 , 諗 d 野係咁架喇 ...

放心啦 , 等遲 d 會好似我咁 ... 出尼俾社會浸淫下就會醒少少冇咁硬膠膠架喇 !!!

[fly][/fly]

引用:
原帖由 piyo8088 於 2007-5-19 05:44 PM 發表
呢樣就真喎, 佢地成日係到post埋d膠post

成日聽貼埋d文章就算,都唔見佢講自己既意見
呢d就係大學生

引用:
原帖由 GATX105-Strike 於 2007-5-19 06:53 PM 發表

成日聽貼埋d文章就算,都唔見佢講自己既意見
呢d就係大學生
佢哋完全唔接受批評,重攞埋聖經出嚟,以為可以令社會怕佢哋,咁嘅大學生.............唉!

引用:
原帖由 helen_sze2000 於 2007-5-19 09:32 PM 發表

佢哋完全唔接受批評,重攞埋聖經出嚟,以為可以令社會怕佢哋,咁嘅大學生.............唉!
搞便功力太低,好搬唔搬,搬聖經出黎

係啦, 又唔請教吓呢到D版主
引用:
原帖由 GATX105-Strike 於 2007-5-19 22:09 發表
搞便功力太低
[fly][/fly]

引用:
原帖由 衛蘭 於 2007-5-19 17:26 發表

似你咁... 浸浸就淫...

引用:
原帖由 piyo8088 於 2007-5-19 10:15 PM 發表
係啦, 又唔請教吓呢到D版主
鴨頭兄你想講邊個版主呢

引用:
原帖由 helen_sze2000 於 2007-5-20 03:00 AM 發表

鴨頭兄你想講邊個版主呢
呢度個個版主搞便都好勁

28 123
發新話題
最近訪問的版塊
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。