33 1234
發新話題

老餅廣告測驗

老餅廣告測驗

睇下你有幾老餅,哈哈

http://www.daihung.com/blog/adquiz/

你是半個電視廣告迷﹗
你有64分,看來某程度上你是半個電視廣告迷吧!

你喜歡看電視之餘,也有留心電視節目之間所播放的廣告。得到這樣的分數,也許有些不太突出的廣告你沒有留意。沒關係的,這不是你的錯,是廣告商拍攝得不夠吸引罷了!:)

你有90分,你對七、八、九十年代的廣告瞭如指掌!

能得到這樣的分數,你簡直是一個標準的電視廣告迷!你對七、八、九十年代之間所播放的廣告都十分留心。嚴重一點說,每當電視開啟了以後,你可能每一分一秒都是目不轉睛地看著,就算連電視廣告也不放過。在年幼時,你說不定暗地裡曾經和朋友重演過某些廣告的情節吧?

我都好少睇電視,得幾題係識答既
有成30題,太多喇

你有41分,看來你對測試中所問及的廣告也有點印象吧?

我想在測試時你口裡不時說著:「這個廣告很面善呢!」可惜有印象是一回事,是不是記得清楚卻又是另一回事。多上Youtube吧!有很多經典的廣告都十分值得一看再看的!

唔認老都唔得
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 道明 於 2007-6-20 01:36 AM 發表
唔認老都唔得
唔老唔老
你可以咁諗
你仲認得 d 廣告係咩公司廣告就証明你記性好好,唔老啦
老0左應該冇記性嘛
本帖最近評分記錄
  • helen_sze2000 現金 +20 好!講得好 !!!我哋唔算老!!!! 2007-6-20 10:43 AM

引用:
原帖由 firexcap 於 2007-6-20 03:51 AM 發表

唔老唔老
你可以咁諗
老0左應該冇記性嘛
咁諗舒服好多既

引用:
原帖由 firexcap 於 2007-6-20 03:51 AM 發表

唔老唔老
你可以咁諗
老0左應該冇記性嘛
記得以前d野,唔記得而家個d

引用:
原帖由 GATX105-Strike 於 2007-6-20 09:00 AM 發表

記得以前d野,唔記得而家個d
老人痴呆??
咁我出街陀住自己地址電話先得
咦!呢度邊度黎架???做乜我會0係度0既???!!!
呢度咁熟題?咁似可口可樂既??無糖架喎!

引用:

唔老唔老
你可以咁諗
老0左應該冇記性嘛
好同意呀!未夠60都唔算係老!

33 1234
發新話題
最近訪問的版塊
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。