48 12345
發新話題

慘呀

慘呀

今日差D車死個細路
係古洞,揸住架廿四噸
收完貨,諗住出返去四號交
點知有個死細路,唔想大沖出來
撞到佢,訓左係度,個輪差半尺就綠過佢
個細路得四歲,嚇到我標冷汗
跟手D大陸女人都唔知點做人老母
一落車見個細路仲識喊就鬧鬼佢老母
痴線,生左唔理不如唔好生
跟手佢老母仲話唔駛報警
但係都係報左,唔係責任問題,係人命問題
親手打999,過二日仲要拿埋牌薄去落口供
好彩個細路輕傷
好驚

你都好有責任心喎!佩服,佩服

引用:
原帖由 helen_sze2000 於 2007-6-25 09:42 PM 發表
你都好有責任心喎!佩服,佩服
唔係責任問題,最多都係告不小心架駛,扣五分,一千元
係人命問題,點解可以生個仔唔理,比佢亂走出馬路,有事又唔同佢睇醫生
咁生出來做乜?

引用:
原帖由 於 2007-6-25 09:44 PM 發表

唔係責任問題,最多都係告不小心架駛,扣五分,一千元
係人命問題,點解可以生個仔唔理,比佢亂走出馬路,有事又唔同佢睇醫生
咁生出來做乜?
可能佢阿媽驚到都唔知點做好,或者佢重以為自己喺大陸,人命唔值錢啦

引用:
原帖由 helen_sze2000 於 2007-6-25 09:48 PM 發表

可能佢阿媽驚到都唔知點做好,或者佢重以為自己喺大陸,人命唔值錢啦
真係會死,比架大車綠過,
痴線,我嚇到標晒汗
試過果時揸架7噸半
有隻大狗沖出來,綠過,隻狗都分左二邊
係中間咁生綠斷.D腸流晒出來,
如果綠過個細路真係唔夠膽諗
個輪差半尺到

引用:
原帖由 於 2007-6-25 09:55 PM 發表

真係會死,比架大車綠過,
痴線,我嚇到標晒汗
試過果時揸架7噸半
有隻大狗沖出來,綠過,隻狗都分左二邊
係中間咁生綠斷.D腸流晒出來,
如果綠過個細路真係唔夠膽諗
個輪差半尺到 ...
你好去劏雞還神喇~

引用:
原帖由 域奇 於 2007-6-25 10:05 PM 發表

你好去劏雞還神喇~
認同

其實你真係要去還神, 咁都係輕傷, 個天都保祐你

我個friend揸住架車"high"親下架電單車, 條友就昏迷咗兩日, 個friend幾驚佢唔醒, 不過最後都無事.....

引用:
原帖由 callok 於 2007-6-25 10:09 PM 發表
其實你真係要去還神, 咁都係輕傷, 個天都保祐你

我個friend揸住架車"high"親下架電單車, 條友就昏迷咗兩日, 個friend幾驚佢唔醒, 不過最後都無事.....
果時好慢姐,如果快佢入左車底
我諗唔過廿公里
係軍地,果D村路都快唔到

引用:
原帖由 於 2007-6-25 10:12 PM 發表

果時好慢姐,如果快佢入左車底
我諗唔過廿公里
係軍地,果D村路都快唔到
雖然慢啫, 但架車24噸喎

48 12345
發新話題
最近訪問的版塊
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。