發新話題

各位俾d意見我﹗><"

引用:
原帖由 superfrancis 於 2007-8-9 08:58 PM 發表
english is most importance
goggogogogog
study la
而家國語比較important d啵~

引用:
原帖由 笨笨~ 於 2007-8-10 04:03 AM 發表

笨笨好叻呀

我好明白你諗緊乜, 因為我當年都係咁諗, 你根本就唔想讀書, 不過外面大風大浪, 你又驚住QUALI唔夠頂唔住, 所以你就諗住試一年先, 當學校係避風塘, 如果唔掂就返入去避。 你成日諗住有路可退, 做野一定冇決心, 將來成功極有限。與其周圍問人做乜好,  不如諗下自己最叻同最鍾意做乜,下定決心去做, 做到有成績先好再諗其他。
本帖最近評分記錄
  • helen_sze2000 現金 +20 講得好!!我很贊同!!! 2007-8-10 10:36 AM

笨笨幾時都咁叻啦
引用:
原帖由 笨笨~ 於 2007-8-10 04:03 發表
引用:
原帖由 無謂人 於 2007-8-10 09:06 發表
笨笨好叻呀
[fly][/fly]

引用:
原帖由 風少 於 2007-8-10 10:32 AM 發表
我好明白你諗緊乜, 因為我當年都係咁諗, 你根本就唔想讀書, 不過外面大風大浪, 你又驚住QUALI唔夠頂唔住, 所以你就諗住試一年先, 當學校係避風塘, 如果唔掂就返入去避。 你成日諗住有路可退, 做野一定冇決心, 將來成 ...
明白﹗我都應該讀毅進啦﹗
不過讀物流/金融定其他響hk有前途d?
或者咁講,係出路好d囉﹗

今晚出來講啦
引用:
原帖由 小. 於 2007-8-10 12:12 發表
[fly][/fly]

引用:
原帖由 小. 於 2007-8-10 12:12 PM 發表

你有心機讀既話, 讀乜都有前途
冇心機讀, 俾你讀醫讀LAW都係晒時間

引用:
原帖由 小. 於 2007-8-10 12:12 PM 發表

毅進成功畢業左再講, 而家講定畢業後路, 有點空口說白話...
叫返我做s仔會更好-!
不過都可以叫我做餅餅或者小賢既~ lol,,,

宛如橫渡七海的風
一心只想著走路的意義
卻連第一步都無法跨出
只是不斷地增加著自己的藉口

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2007-8-10 12:28 PM 發表

仲話明白,呢頭話明,果頭又咁問,唉,嘔血
小朋友係咁架啦~

發新話題
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。