發新話題

老死套...

老死套...

之前入職o個陣,我阿頭同我講!
因為我過probation剛好係全公司加人工o既月份,所以唔會加兩次!
阿姐話會一次過加返個幅度!

P.S 阿姐即係department manager,我阿頭亦係佢秘書!

o岩o岩o尋日進行全體加人工之前o既例行評分
我阿頭就話俾我知,應該只係加到數個%,即係$200樓下!
我阿頭就好好人o既,佢話會試下再同阿姐傾o下law....

唔好當我第一年做o野先得架,咩市道、咩環境我知架!!
probation後有人工加呢支歌仔冇o左好耐啦!!
我一早就預o左冇人工加,妳地就講到懶係有希望咁!!

「兩次一齊加,加返個幅度」
當真?!妳地發緊夢呀?!
我以前o係天下都好過妳地啦,講到明冇人工加,但05年漫畫節之後加o左$200俾我!

大把比我而家呢份好o既工,只係唔o岩我做!
如果我唔係搵唔o岩,我實走!!我最想就係做返出版界,唉...

不過永遠都係想同做係兩回事,想未必成事實!

人工雞碎咁多、8個鐘office time、又要著住套suit!
都唔知為乜...

仲要o岩o岩出o左份通告,以為係好好福利law!!

內容係話 ~~ 每人每個月都有$200正常活動o既津貼!
每個活動時都要同公司上報detail,而附帶條件係要有最少8成人數出席!

我呢層有3個department,接近30個人!
每個dept都勁小圈子,就連lunch都未必會一齊食,更何況係活動?!
我呸....

路人甲,四圍八囧rz...

返工都有得比你上網,咪算好囉~

邊個話我可以上網架?!
我偷雞上架咋,俾人發現好大鑊!!

我呢個係三煞位,仲要係必經之路!
成日都會有好多人o係我身後行過,一定睇到!!

我以前o係天下就真係打正旗號上網、ICQ、MSN、聽歌!
打機都仲得!!

引用:
原帖由 eric 於 2006-4-4 10:12 AM 發表
邊個話我可以上網架?!

我以前o俠...
三煞宜向不宜坐,太歲宜坐不宜向

引用:
原帖由 道明 於 2006-4-4 10:17 AM 發表

三煞宜向不宜坐,太歲宜坐不宜向
點樣可以化解呀 ??

我都係...上網都唔可以比人知...

引用:
原帖由 eric 於 2006-4-4 10:12 AM 發表
邊個話我可以上網架?!

我以前o俠...
咁多人望到你個位,你仲上網玩既 ??

引用:
原帖由 吸血鬼 於 2006-4-4 10:21 AM 發表
我都係...上網都唔可以比人知...
哈~~~~
有邊個可以上網比人知,又唔比人話呀 ???

clerk
我呢個位係上手o個陣潛建出o黎
而上手…亦係我同事,佢而家坐靚位!

引用:
原帖由 無謂人 於 2006-4-4 10:23 AM 發表

哈~~~~
有邊個可以上網比人知,又唔比人話呀 ???
我以前係可以的...
仲上網打埋機...
ONLINE CGI...

發新話題
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。