47 12345
發新話題

最近流行既icq騙局~小心呀

ICQ 騙子!? (轉貼)

早前我開好耐無咩開ge icq之後就有人add我,咁我就無咩理咁add左佢啦,之後間唔中佢就會同搵我,吹下d無聊水,后尾又乜乜物物,交換左電詁,之后就............今日我就收到以下massage

ICQ# 315-972-921

~傻B~ (螃 3:06) :
halo
cowboy (螃 4:07) :
HI
~傻B~ (螃 4:07) :
我係阿b呀,我特登開左個新icq黎add你架
cowboy (螃 4:08) :
哦/
cowboy (螃 4:09) :
但我仲見你舊icq on緊wo
~傻B~ (螃 4:11) :
另一個icq我已經冇用架喇,可能係我媽開黎check我d message,所以你唔好send message過去,delete左舊個icq佢可以架喇
cowboy (螃 4:11) :
哇.....咁都得.
~傻B~ (螃 4:12) :
我同媽傾過, 佢唔係唔比我拍拖, 但佢一講到icq識, 就好激動, 所以我真係唔敢講我地係icq識, o個時我又諗唔到講咩, 咁我之前同佢係旺角睇左學結他d野, 咁我咪話你係我同學個friend, 都係遲d一齊係上次睇間野學結他既…
cowboy (螃 4:13) :
lol........咁咪要去學結他,補補堂.
~傻B~ (螃 4:16) :
佢唔信我, 但我死都話唔係icq識, 係一齊學野, 佢又冇我辦法… 嘈左好耐, 最後佢話要睇到你報左學結他張收據先比我同你一齊, 如果我講大話就以後唔比零用錢我, 同唔比我出街…
cowboy (螃 4:16) :
你想去學結他?
~傻B~ (螃 4:18) :
我之前係度諗, 如果你可以搬出黎住既話, 咁我地就可以係另外九龍灣間屋度住, 如果唔可以既話, 我地都可以得閒去下, 過下二人世界…
~傻B~ (螃 4:20) :
我真係希望同你拍拖, 希望同你一齊生活先咁同佢講, 到左而家咁… 你會唔會唔要我呀?
cowboy (螃 4:20) :
你講到d關係好似咁複雜ge
cowboy (螃 4:20) :
咁你都講到咁,我都唔會唔理你ge
~傻B~ (螃 4:22) :
而家最緊要就係證明比我媽睇我地真係一齊學結他, 學結他o個度三千幾蚊…… 我會儲錢還返比你架… 你為左我可唔可以陪我去學一次呀?
cowboy (螃 4:22) :
幾時?
~傻B~ (螃 4:23) :
我send個網比你呀,你睇完之後叫我呀 www.newmusicpro.com,GS715-21o個班
~傻B~ (螃 4:27) :
咁你最快可以幾時報到呀?我想快d同你開始呀,報完拎比媽睇張收據我地就可以開始拍拖喇︿ ︿
cowboy (螃 4:33) :
點解你會咁想同我一齊ge?
~傻B~ (螃 4:33) :
因為我中意你...我唔想我同我中意既人唔係一齊~~~
cowboy (螃 4:34) :
點解你又咁中意我啊?
~傻B~ (螃 4:34) :
唔知ar...感覺......我都唔知自己點解會咁樣~~~
cowboy (螃 4:35) :
不如約出黎見下啦
~傻B~ (螃 4:36) :
我都好想見你,但未證明到比我媽睇我地真係學野o個度識佢一定唔比我出街...但希望你明白
cowboy (螃 4:37) :
咁你都要返學架.
~傻B~ (螃 4:38) :
我媽連門口都唔比我出,跟本返唔到學
cowboy (螃 4:40) :
lol....咁唔得架wo,非法禁固啊,你住邊,我同你報警,放你出黎
~傻B~ (螃 4:40) :
...咁你拉都拉我媽咪..我住mk .....我唔想咁樣呀.~~~
cowboy (螃 4:41) :
唔會有咩問題ge,總之你出左黎先啦
~傻B~ (螃 4:45) :
...咁樣我地永遠唔會係一齊.. 我都唔想我媽咪坐.監...因為我媽話比左收據佢睇...証明左我地係一齊學結他...咁佢一定會比我地一齊
~傻B~ (螃 4:48) :
你會唔會陪我去學???做我男朋友ar???
cowboy (螃 4:52) :
ok
~傻B~ (螃 4:52) :
咁幾時去報呀...因為我要同我媽咪約好..一齊出黎咁樣
cowboy (螃 4:53) :
不過到時要一齊去報ge wo,唔係點比到佢睇,
cowboy (螃 4:53) :
2個人
~傻B~ (螃 4:55) :
我都好想見你,同你一齊去報名,但希望你明白我而家既情況,我媽唔會比我出街,一定要你比完收據佢睇o個時我地先見到面
cowboy (螃 4:55) :
咁你住邊又點可以搵到你?
~傻B~ (螃 4:56) :
你報完名,我再同你係icq夾口供約時間,或者我同我媽咪講我打個電話比你..之後我同我媽一齊出黎,你到時比張收據我媽睇,我媽睇完就會走,咁我地就可以開始拍拖喇...
~傻B~ (螃 5:02) :
ok???
cowboy (螃 5:05) :
我要趕住出街,晚點再搵你啦.
~傻B~ (螃 5:05) :
你都未回答我wor

睇完之后,大家覺得點?,佢話自己住mk

*********************************************************************************
以下係關於e個icq 騙子的資料.......
多謝~loser 仁兄
呢間音樂堂係黑店黎.
主持人叫 Stephen Cheung, 別名 S.C.
主力教色士風. 兼營樂器買賣(其實依樣至係主要收入來源 - 呃錢 ), 琴行及補習班.
本身無料之餘, 仲用盡卑劣手法去做生意.
為求逹到目的無所不用其極,
包括誤導顧客, 在論壇上用分身為自己辯護, 及 icq 拉客 (我都係睇完呢個 post 至知 )
十分可恥.

佢同間野o既名o係音樂界已經臭哂. 有口皆悲.
可惜依然持續有初學者受騙.

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-4-6 12:15 PM 發表
哈哈,呢條粉腸既戲其實一般既姐
只係D仔自己以為有野吃所以先踩屎之嘛
抵班仔死啦,以為有易有餐食
咁就比人呃左幾千.....

幾千~~~
食到唔少好野啵~

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-4-6 12:41 PM 發表

咪係,比得幾千黎溝件網上識既女,叫雞仲平啦
高鐘都唔使咁貴啦~

呢條粉腸都add過我~"
就早幾日ja ma~"
又話中意我又剩~但係連我個樣都未見過"
都7下7下既~~
我一句撻埋去~你係咪有病呀?
佢就收彊啦~~

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-4-6 01:53 PM 發表

哈哈,叫佢玩我啦
XDDDDDDDDDDDDDDDD
結果比你玩番轉頭~

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-4-6 01:53 PM 發表

哈哈,叫佢玩我啦
XDDDDDDDDDDDDDDDD
冇呀~我開頭都唔知"
諗住做fd咁傾計~
點知佢早兩日就一句講埋黎話中意我"
都癲既~"
不知所謂~"
我即刻話佢係咪有病?連我個樣都未見過就話中意我"
之後佢話唔知呀~感覺黎ja ma!(仲要死響到兜!)
我之後話~我有女朋友"你唔好x煩啦!
佢就再send一段咩野"原來一直都係自己自作多情......下刪數十字"
我真係睬佢都有味!

引用:
原帖由 *飛鳥* 於 2006-4-6 01:58 PM 發表

冇呀~我開頭都唔知"
諗住做fd咁傾計~
點知佢早兩日就一句講埋黎話中意我"
都癲既~"
不知所謂~"
我即刻話佢係咪有病?連我個樣郠...
早幾日都仲有....??
唔通佢地集團式咁send

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-4-6 05:42 PM 發表

就係忙住每個區追Post回Post~~
果然係超版~~
XD

就算佢真係女,都見下面先啦!就咁就落搭
真係唔底可鄰

47 12345
發新話題
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。