發新話題

一雙笨賊 誤把麵包當鈔票

一雙笨賊 誤把麵包當鈔票

【2008/01/22 12:04 報導 】

去年愚人節,演出烏龍搶案的澳洲一雙笨賊,今天被判刑。
這對蠢盜賊,去年闖入餐廳搶劫,匆忙之中,誤把麵包當鈔票,其中一人還不小心開槍,射中了另外一個人的屁股,他們犯案當天,剛好是愚人節。
這對難兄難弟行搶過程,有如耍寶,因為太緊張,從櫃檯裡抓了個袋子就跑,完全沒有察覺到紙袋裡裝的是麵包,而不是鈔票,一名搶匪持槍的手抖個不停,不小心扣到板機,子彈無巧不巧的擦過另外一個搶匪的屁股,兩人稍後被擒,發現自己搶到的是一袋麵包,也發現自己實在不是做搶匪的料,今天在法庭上,法官直呼他們是一對笨蛋,這對笨蛋分別被判刑七年和八年。

正一大笨賊

回復 #2 道明 的帖子

或者佢係想要麵包呢

回復 #4 ㊣修羅-黑暗㊣ 的帖子

或者係笨笨 賊賊

如果d銀紙有面包咁厚,就真係發達囉﹗

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2008-1-22 11:56 PM 發表
2個笨賊,係咪簡稱為 笨 笨 ?
乜你都會對d玩物咁上心既咩?唔係玩完掉埋1..2邊?

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2008-1-23 02:22 AM 發表

你太唔了解我,亦唔了解我同笨笨既關係
查實我不知幾錫笨笨,對笨笨不知幾好呀
只係當有事要搵佢幫手既時候﹗

回復 #9 小. 的帖子

你咁清楚佢嘅?

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2008-1-23 01:25 PM 發表

當然唔係啦,我成日都有同笨笨msn架
哦﹗衰貓問你少少電腦o野﹗
INTEL CORE2 DOU 2G
$620

XFX/INNO顯示卡8600GT
$695

Seagate ST3160815AS  

160GB / 7200rpm / Serial ATA
$386

ASUSTEK
P5L-MX
$590

KINGSTON

DDR2
1G
兩條
175x2

o里部平機for打機得唔得?/有d咩可以改動?

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2008-1-23 02:57 PM 發表

塊底板可以打開窗飛落街
你不如話我知有幾錢預算啦
4K﹗飛落街唔化算﹗ 會跌多1.5k﹗

發新話題
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。