發新話題

想買notebook

引用:
原帖由 eric 於 2006-4-24 01:34 PM 發表

但係間公司內部、維修 & ....方面好有問題呢
我公司就係用DELL NOTEBOOK...
公司有三部...我果部上個月半夠一年...
結果...上個月...即係剛剛過左保養...死左 HDD
我一問...原來...三部腦...二部都係咁...另一部就死左 CD RW...

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-4-24 17:56 發表

計得好準時啊
唔止呢o的咁少o野
路人甲,四圍八囧rz...

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-4-24 20:02 發表

但我印象中佢既售後服務好似唔算差架啵
不過我自己無幫襯過,我都係聽返黎
所以真實情況係點,我唔清楚
以前我o係kodak所有PC都係DELL
之後朋友公司o的notebook係dell
膠人傑部「仆街PC」又係dell

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-4-24 20:15 發表

原來如此
另外我o係IBM都聽o左唔少o野返o黎!
因為以前IBM公司係o係我公司樓下!
即係而家kiss桃公司樓上

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-4-24 20:21 發表

IBM本身既用料送比我都唔會要
同一款機,比人慢好多
送錢就另作別論

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-4-24 22:20 發表

送部IBM比我的話,賣左去換過部好過
現金實際o的

呢個post同<舊書屋>一樣
個樓主開o左個頭就失蹤o左...

引用:
原帖由 fai0618 於 2006-4-23 06:13 PM 發表
大家有咩介紹?!
budget around $8000
廠機 定 砌 妤?
thx~
^^
toshiba , asus , compac

引用:
原帖由 Metallica 於 2006-4-25 02:22 AM 發表

toshiba , asus , compac
compac宜家以好小見
toshiba聽講唔錯但係唔知
我都係鐘意NEC同富士
話晒大廠出又係日本做
千其唔好買SONY就得
SONY係用來話比人知你有錢
物非所價

花得起不值得興奮,董得花才是真正學問

asus就免喇,除非真係錢多!
compaq都ok,不過係低階o的咁解!
toshiba唔錯,近排都機都ok,不過冇佢8000 o既機.....
nec都唔錯

ok~
thx for all u ~ ^^

發新話題
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。