標題: 你們覺得3Talks應該仲要開什麼新版和新搞作? [打印本頁]

作者: 東風    時間: 2006-10-28 04:32 PM     標題: 你們覺得3Talks應該仲要開什麼新版和新搞作?

因為現在 3Talks 的人流主要在娛樂區, 各位有冇一d新idea? 例如 3Talks 可以開d咩版, 或是藉着娛樂區的成功, 擴大3Talks相關討論話題, 增加人流和停留時間呢?   

請給我們一些意見, 謝謝!
作者: GATX105-Strike    時間: 2006-10-28 06:48 PM

3talks d人流真係好唔平衡下,吹水區越黎越少人
而家都係剩番d舊人
娛樂區d人都係黎睇相,如果再發展娛樂區既野,咁就變左娛樂貼圖forum
作者: eric    時間: 2006-10-29 01:52 AM

引用:
原帖由 秋風 於 2006-10-28 23:48 發表
3talk 欠缺特色

娛樂區的成功是因為它的獨家 其他地方沒有

這裡欠缺了的是原創 沒有特別的原創是來自本論壇的

很多東西也是轉自其他論壇的 那麼人們為甚麼要來這?

要做的是制作論壇的出品 那麼人流便會增加 (人 ...
其實以前係有的,不過都被別的論壇抄去用了!
作者: 衛蘭    時間: 2006-10-29 08:50 AM

we need man power !!!

作者: superfrancis    時間: 2006-10-29 09:34 AM

引用:
原帖由 衛蘭 於 2006-10-29 08:50 AM 發表
we need man power !!!

yes
also we need girl power
who want suggest some of game
let me try to develop it
thank
作者: 亡心    時間: 2006-10-29 10:32 AM

有得養寵物都幾好波
作者: ericlam01    時間: 2006-10-29 05:51 PM

引用:
原帖由 superfrancis 於 2006-10-29 09:34 AM 發表

yes
also we need girl power
who want suggest some of game
let me try to develop it
thank
艾域光明提議 → 虛擬股市,虛擬寵物

性哥,可以一試................
作者: ericlam01    時間: 2006-10-29 05:53 PM

引用:
原帖由 秋風 於 2006-10-28 11:48 PM 發表
3talk 欠缺特色

娛樂區的成功是因為它的獨家 其他地方沒有

這裡欠缺了的是原創 沒有特別的原創是來自本論壇的

很多東西也是轉自其他論壇的 那麼人們為甚麼要來這?

要做的是制作論壇的出品 那麼人流便會增加 (人 ...
其實3talk是有個原創作品或自創空間架,不過,就唔係攪得幾好!
作者: superfrancis    時間: 2006-10-30 01:18 AM

I need the graphic designer to help me create the picture who can help us
作者: GATX105-Strike    時間: 2006-10-30 11:52 AM

引用:
原帖由 superfrancis 於 2006-10-30 01:18 AM 發表
I need the graphic designer to help me create the picture who can help us
性哥自己黎咪得囉
作者: bobby0284    時間: 2006-11-3 01:43 AM

我既建議,希望大家比D意見.......
http://www.3talks.com/thread-22603-1-1.html
作者: 東風    時間: 2006-11-16 12:15 AM

引用:
原帖由 小略子 於 2006-11-3 11:16 PM 發表
我覺得要著重的應該是主題~

現在3talks的娛樂區是十分理想

為何不將它作為3talks的賣點呢?

例如: 追加明星資料 花邊新聞 / 讓fans 建立fans尊版 制造平台給他們

3talks可以重新包裝一下 以娛樂為主打

我認為要 ...
你的建議也不錯wor.. 強打娛樂!
作者: 蝦米仔    時間: 2006-11-16 03:03 PM

而家未習慣新版面, 感覺有D亂, ~似u壇..
作者: qoo1978    時間: 2006-11-23 11:51 PM

開走光版
作者: 摩連奴領隊    時間: 2006-12-2 03:34 PM

大家不如向身邊FD介紹下3Talks
一位舊會員推薦新會員入黎就有得加分
等多D人上黎,熱鬧D
因為而家吹水區好靜
作者: chan522    時間: 2006-12-31 06:43 PM

引用:
原帖由 qoo1978 於 2006-11-23 11:51 PM 發表
開走光版
@o@
gd i d ar
我同意
作者: chan522    時間: 2006-12-31 06:44 PM

引用:
原帖由 摩連奴領隊 於 2006-12-2 03:34 PM 發表
大家不如向身邊FD介紹下3Talks
一位舊會員推薦新會員入黎就有得加分
等多D人上黎,熱鬧D
因為而家吹水區好靜
同意
吹水區係好靜下
作者: 摩連奴領隊    時間: 2006-12-31 08:41 PM     標題: 回復 #22 qoo1978 的帖子

咁搞法呢度變左色情論壇
雖然我都想
作者: ken1314    時間: 2007-1-4 07:32 PM

可唔可以整個競猜遊戲版...玩遊戲...嬴$$$or積分
作者: 摩連奴領隊    時間: 2007-1-5 07:59 PM     標題: 回復 #27 ken1314 的帖子

好提議!!!
我支持呀
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-1-22 07:16 PM

引用:
原帖由 *Yanmi* 於 2007-1-17 03:42 PM 發表
@V@~會員貼相區~要VIP入得~~~~~~~~~
咁我就POST多D相~~~
-.-唔敢再POST相~~~~我有FD上網DL我相當手機圖咁阿~~~~~
=0=~~~(=.=係人都睇到.我唔會再係到POST相~)

路人~~睇唔到圖片~~~~~
要D人申請~做會員~~~~~@@V

都係啦.要回先睇到.OR要吾積分先睇到~~
D人就會回+多POST出~~~~

東風實唔實行呢.....咁就睇你決定~~~
小小的提 ...
遊客係睇唔到附件
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-1-22 07:18 PM

引用:
原帖由 ken1314 於 2007-1-4 07:32 PM 發表
可唔可以整個競猜遊戲版...玩遊戲...嬴$$$or積分
冇乜用,只會令到每區既人流繼續唔平均
作者: toester    時間: 2007-1-29 12:14 PM

引用:
原帖由 摩連奴領隊 於 2006-12-31 08:41 PM 發表
咁搞法呢度變左色情論壇
雖然我都想  
一早就有成人區啦
作者: 亡心    時間: 2007-1-29 02:31 PM

引用:
原帖由 toester 於 2007-1-29 12:14 發表

一早就有成人區啦
但係成人區都唔及娛樂貼圖區咁旺喎
如果真係多搞成人區就真係做左色情網喇.我認為
作者: 蝦米仔    時間: 2007-2-5 08:22 PM

我反對做色情壇, 相信你怎色也色不過18p...佢地有一班忠實的合成高手, 加無限A片供應!
我要看色情, 也不會來, 怎知安不安全, 而且香港警方有意在未來打擊網上色情, 等別是由香港基地的網站
反而我覺得關閉成人板, 有助整體健康印象~
*就是個個壇都有成人板, 我偏偏走另類 (3TALK自由空間, 言談無限 ! )

大家之前數頁也分享了很多意見, 寶貴的!
但方向不太清徹~ 立場也不鮮明, 總括是以下數項
1) 吸引新客戶 by 開拓新主題/板面...etc
2) 吸引舊客戶 by 增值或改善現有附件, 裝備

如果真的要攪旺個壇, 不難的~ 放心吧!
最重要是怎攪才會是一個你地會開心的壇~
那么以下問題便要回答:
1) 攪掂晒管理問題咪先, 係唔係個個都想大攪?
2) 想吸引什么人? 做咩路線? (講出黎聽聽, 一定有辦法或傾下傾下, 有新出路)
    e.g.走囡囡路線, 當然大講化妝品~ 還要定期有model set 頭, 化妝 (自己人也可以)
    這樣便有了主打路線, 及副打~~
3) 我地想咩人走~ 這很重要! 多多少少有很多小強, 或某類人我們不喜歡的
    所以我們也要想想, 怎樣set rule~ 一個好的壇自由得來, 嚴格對待犯事人
    就如2kF, 講明這裡是私家地方, 只接受乖的會員 (犯事人會 禁言/禁灠/禁IP), 亦設有悔過區
4) 我們有幾多資源? 人力物力~ 壇可以接納幾多流灠量... 答晒便差不多, 可以攪旺啦~

跟住要做的便是大家口中成日提的:
1)  吸引舊客戶
- 電郵召回舊客戶, 宣傳3TALK新面目
- 現金回饋舊客戶, 提升權力
- 設立老鬼組織 及 意見區, 讓老鬼組成一團,懷緬過去, 發表意見
   (扮聽意見, 其實是留一班客, 養住個壇, 咁就算新手亂來, 壇都唔會無晒NORM)
- 改善插件, 加入私人上存空間 (其實這已有, 但無人重點宣傳~ 網上空間是很引吸的)
- RPG 遊戲功能, e.g. 金庸 或 現在的寵物王 (但板主不要用你的權力, 使實力相差太遠, 無得玩的)
- 設下獎勵計劃, 若會員對壇有貢獻, 加分及享有特權 (如特別頭像, 道具, 或二轉會員)
- 研究phone in programme, 可否讓會員點唱/ 講心事, 參與節目
- 放權 (optional) 邀請老鬼加入低級管理會, 掌管鎖post功能

2)  吸引新客戶
- 改善新會員註冊系統, 增設推介人, 及獎勵邀請朋友加入的玩家
- 增設長線時間顯示 (時間愈長, 有助升級)
- 每月1 Post系統, 長期不出post者刪 (optional)
- 擴大會員級別功能, 如些板需要級別較高的會員才可進入, 如設立 新手禁入區 (老鬼區)
- 設吹水無聊板, 供新會員呃分, 有如現在的新會員自我介紹
- 發大娛樂板, 獎勵發表者, 定期獎勵 "有意義的回復", 分男女明星子板, 方便閱灠
- 明星討論區增設 置頂 FANS級, 除發表新聞下, 吸引FANS入來討論
- 發陸YAHOO, 改善現有search後排名
- 派發電郵宣傳 (朋友, 同事 & 同學)
- 設立新手村, 發表疑問, 對壇意見
- 每板也允許 數個置頂 題目/ 組識, 鼓勵結黨擁朋
- 改善整體板面設計, 暫時關閉不必要的板面, 集中人流, 鼓勵吹水~
- 待人流及人力有所改善, 才重開某些板吧
- 連壇
- 其他

3) 其他
- 舉辦定期 特別獎勵, 如星期一 吹水區 回覆後積分 X2; 星期二, 電腦板
- 設立有獎問答比賽, 更多 競猜遊戲 (公佈提示系統)
- 明確 板主 或 專員 執勤系統, 嚴禁私下過分 U_U", 要上時回覆主題
- 其他

以下是我覺得可以一做的 :

- 研究 網上電台模式
偶仍覺得這是賣點~  畢竟我們有很多這樣的專才, 究研究研吧
電台路線: a) 識情男女-感情點唱節目;  b) 頭條新聞 - 政治時事節目;  
              c) 道明命理-風水節目 (season) ; d) 高朋滿座 - 處景式喜戲

若 a), b), c)可弄成 phone  in programme, OR MSN OR FAX IN programme 就很棒!!

- 電腦資訊分享, MP3, 軟件下存
   看看我們走不走軟件下存這路線, HKSAR想立法管治, 海關看得好緊
   MP3分享一齊吸引到一批人, 但發表者便有點危險 ! 板主也應該是發表者之一
    - 好軟件介紹
    - 電腦問題回答區
    - XANGA 技術支援

- 娛樂板
  這也是 3talk的強項, 看看可怎樣攪? 男女明星分子板, 鼓勵回覆, 設立fans 級...etc
   -香港音樂
     -討論歌曲, 歌手, 演唱方法
     -原創音樂, POST歌, 好歌介紹, 歌星介紹
     -電影影評區, YOUTUBE, 舞台劇

- 香港好去處
  介紹食物, 餐聽, 景點, 甚致節日或情侶好去處
  - 相片分享區

- 男女化妝板
  看看我們有否誰懂化妝, 可以POST相教人

- 風水命理板 + 感情 (optional)
  看看九叔介意與否, 其實只要一個女仔, 一個男仔做板主, 定期回覆人便可以旺了
  (每個板主也要分享故事 keke)

- 其他自己想想吧, 我要趕功課...
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-2-5 08:39 PM

引用:
原帖由 蝦米仔 於 2007-2-5 08:22 PM 發表
那么以下問題便要回答:
1) 攪掂晒管理問題咪先, 係唔係個個都想大攪?
2) 想吸引什么人? 做咩路線? (講出黎聽聽, 一定有辦法或傾下傾下, 有新出路)
    e.g.走囡囡路線, 當然大講化妝品~ 還要定期有model set 頭, 化妝 (自己人也可以)
    這樣便有了主打路線, 及副打~~
3) 我地想咩人走~ 這很重要! 多多少少有很多小強, 或某類人我們不喜歡的
    所以我們也要想想, 怎樣set rule~ 一個好的壇自由得來, 嚴格對待犯事人
    就如2kF, 講明這裡是私家地方, 只接受乖的會員 (犯事人會 禁言/禁灠/禁IP), 亦設有悔過區
4) 我們有幾多資源? 人力物力~ 壇可以接納幾多流灠量... 答晒便差不多, 可以攪旺啦~
1.呢層唔清楚喎
2.3talks以前既口號:港人自講,資訊娛樂主打(唔知有冇記錯)
3.我地只係想多d人一齊吹水,搞旺個壇,d人唔好成日做cd-rom
4.唔知
引用:
跟住要做的便是大家口中成日提的:
1)  吸引舊客戶
- 電郵召回舊客戶, 宣傳3TALK新面目
- 現金回饋舊客戶, 提升權力
- 設立老鬼組織 及 意見區, 讓老鬼組成一團,懷緬過去, 發表意見
   (扮聽意見, 其實是留一班客, 養住個壇, 咁就算新手亂來, 壇都唔會無晒NORM)
- 改善插件, 加入私人上存空間 (其實這已有, 但無人重點宣傳~ 網上空間是很引吸的)
- RPG 遊戲功能, e.g. 金庸 或 現在的寵物王 (但板主不要用你的權力, 使實力相差太遠, 無得玩的)
- 設下獎勵計劃, 若會員對壇有貢獻, 加分及享有特權 (如特別頭像, 道具, 或二轉會員)
- 研究phone in programme, 可否讓會員點唱/ 講心事, 參與節目
- 放權 (optional) 邀請老鬼加入低級管理會, 掌管鎖post功能
1.之前重開論壇都已經有email 俾舊人,我都收到
2.cash
3.呢樣要俾錢先得
4.寵物王玩得多都悶,睇下股票市場幾時開(不過我都唔識玩)
5.冇乜用,我志在吹水
6.唔錯....
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-2-5 08:51 PM

引用:
原帖由 蝦米仔 於 2007-2-5 08:22 PM 發表
2)  吸引新客戶
1- 改善新會員註冊系統, 增設推介人, 及獎勵邀請朋友加入的玩家
2- 增設長線時間顯示 (時間愈長, 有助升級)
3- 每月1 Post系統, 長期不出post者刪 (optional)
4- 擴大會員級別功能, 如些板需要級別較高的會員才可進入, 如設立 新手禁入區 (老鬼區)
5- 設吹水無聊板, 供新會員呃分, 有如現在的新會員自我介紹
6- 發大娛樂板, 獎勵發表者, 定期獎勵 "有意義的回復", 分男女明星子板, 方便閱灠
7- 明星討論區增設 置頂 FANS級, 除發表新聞下, 吸引FANS入來討論
8- 發陸YAHOO, 改善現有search後排名
9- 派發電郵宣傳 (朋友, 同事 & 同學)
10- 設立新手村, 發表疑問, 對壇意見
11- 每板也允許 數個置頂 題目/ 組識, 鼓勵結黨擁朋
12- 改善整體板面設計, 暫時關閉不必要的板面, 集中人流, 鼓勵吹水~
13- 待人流及人力有所改善, 才重開某些板吧
14- 連壇
15- 其他
1.都係加分既姐,冇乜興趣,不過我都會盡力介紹人入黎
2.而家個用戶資訊版有
3.萬一人地去旅行去成個月呢?XDDD
4.唔好,我個人會覺得好反感
5.不如直接入黎吹水區呃post啦
6.而家都有加分,再要獎勵就搞到每區極度唔平衡架啦
7.唔知咁多
8.
9.舊會員識做架啦
10.可以係而家既新手區做,又或者投訴區,有好多新手都識路去問
11.唔駛啦,大家咁熟,況且都有個團隊區
12.真係非常唔需要先關閉啦
13.重可以開多d新版,如果有會員提出的話
14.而家都有
15.
引用:
3) 其他
- 舉辦定期 特別獎勵, 如星期一 吹水區 回覆後積分 X2; 星期二, 電腦板
- 設立有獎問答比賽, 更多 競猜遊戲 (公佈提示系統)
- 明確 板主 或 專員 執勤系統, 嚴禁私下過分 U_U", 要上時回覆主題
- 其他
1.唔好,因為玩開口中都已經可以玩到好有錢,而家開新post都係有2積分既獎勵
2.阿腳成日都舉辦,要留意置頂post
3.唔會掛= =
4.
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-2-5 08:55 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2007-2-5 08:48 PM 發表
睇見呢個管理人員表,都已經焦慮
真係焦慮
個西版主係乜水人來呀?
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-2-5 08:57 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2007-2-5 08:54 PM 發表
再睇埋呢度所有既管理人員做過既野,仲焦慮呀
大半乜都無做過野!
有咁多版主但係成日唔見人
作者: 吸血鬼    時間: 2007-2-5 09:01 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2007-2-5 08:54 PM 發表
大半乜都無做過野!
我都知道我係掛名版主...
因為...我果兩版...世界盃 同 劍2...都冇人去啦...
劍2...個個都放低左...直入回收區啦...
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-2-5 09:04 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2007-2-5 09:02 PM 發表

最慘所有權限全部在兩位深居簡出既隱士度
佢地究竟知唔知我地既訴求?
作者: 吸血鬼    時間: 2007-2-5 09:04 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2007-2-5 09:02 PM 發表

其實...我都想知...over2004 同 西多士...係咩人來的啊...
好似...冇見過... ...不過...佢地係超版
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-2-5 09:06 PM

引用:
原帖由 吸血鬼 於 2007-2-5 09:04 PM 發表

其實...我都想知...over2004 同 西多士...係咩人來的啊...
好似...冇見過... ...不過...佢地係超版
又係壇主既老死
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-2-5 09:07 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2007-2-5 09:06 PM 發表

西多屎咪性哥囉
玩到冇野好玩,開個超版出黎
作者: 吸血鬼    時間: 2007-2-5 09:10 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2007-2-5 09:06 PM 發表

西多屎咪性哥囉
=口= 真係唔多記得...
作者: 域奇    時間: 2007-2-6 04:13 AM

引用:
我反對做色情壇, 相信你怎色也色不過18p...佢地有一班忠實的合成高手, 加無限A片供應!
我要看色情, 也不會來, 怎知安不安全, 而且香港警方有意在未來打擊網上色情, 等別是由香港基地的網站
反而我覺得關閉成人板, 有 ...
好多謝你保貴嘅意見,而且你所提出嘅見解,有部份我都好認同。

其實有心要搞好個壇,真係一啲都唔難,難就難在有無人肯搞啫!
你嘅意見唔係唔好,不過我覺得有啲對牛彈琴啫。
就攞番呢幾晚嚟講,唔係無人嚟,而係無乜會員肯嚟。
就攞琴晚嘅瀏覽人數嚟講,得六百幾人在線(呢個數字都幾咁令人心寒,幾咁令人希噓!)
有四百幾個係訪客,會員得番百幾,呢六百幾人仲要係大部份都係去咗娛樂貼圖區添!

咁係乜嘢原因呢?係咪第二啲版無嘢比人睇呢?係咪第二啲版無吸引力呢?
我覺得最主要係呢度缺乏咗啲凝聚力,比唔到啲歸屬感比人時,又無乜討論氣氛。
跟本舊會員都無乜意慾出啲新 post 出嚟同人分享,新嘅又未息應呢度嘅環境。
而某啲版主又無乜點教導同鼓勵啲新會員,完全係掛個名喺度啫。

如果我係遊容,上到網時,都係諗住睇吓嘢或者揾人吹吓水啫,
點知嚟嚟去去都係嗰啲舊料,想同人傾,又好似無乜話題咁,咁你話下次仲嚟唔嚟好喇!
就好似衛蘭成日搞啲活動,幾時見過啲高層出嚟回應吓吖!次次咪柴哇哇幾仃友咁去囉。
我哋喺第二啲壇度攪網聚,真係要坐幾架旅遊巴架!

跟本人事問題多於一切,要搞嘅,就先喺呢方面入手喇。
一於清晒啲瘀血,實行有能者居之。
再講,個壇本身有好多現有機制都未有充份利用,喺呢方面入手,
效果咪仲事半功倍!如果唔解決呢啲問題,就算將個壇整到有幾天花龍鳳都好,
始終都係匆匆的來,匆匆的走,好難留得住人嘅!
作者: 蝦米仔    時間: 2007-2-6 11:42 AM

引用:
原帖由 域奇 於 2007-2-6 04:13 AM 發表

好多謝你保貴嘅意見,而且你所提出嘅見解,有部份我都好認同。

其實有心要搞好個壇,真係一啲都唔難,難就難在有無人肯搞啫!
你嘅意見唔係唔好,不過我覺得有啲對牛彈琴啫。
就攞番呢幾晚嚟講,唔係無人嚟,而係無乜會員肯嚟。
就 ...
認同GA! 帶頭作用更重要,
而Promotion要連續, 才有效~
我觀感是 做了數次, 大家便灰了~
所以...便 愈做愈傷心~~ 明明無餘地再過問~~'

6百幾人~ 我又咁睇
而定咁死水都有6百幾人, 我唔理佢去晒娛樂板又去, 色情板又去
總之我地死極都有6百人...這已經不錯~
2kf有時真係得這個數...

最終問題: 攪旺吹水區? 爭取RADIO? 定 真係攪旺整個壇先?
作者: 域奇    時間: 2007-2-6 08:57 PM

引用:
原帖由 蝦米仔 於 2007-2-6 11:42 AM 發表

認同GA! 帶頭作用更重要,
而Promotion要連續, 才有效~
我觀感是 做了數次, 大家便灰了~
所以...便 愈做愈傷心~~ 明明無餘地再過問~~'

6百幾人~ 我又咁睇
而定咁死水都有6百幾人, 我唔理佢去晒娛樂板又去, 色情 ...
想唔灰都唔得!唔係剩係我哋話改就可以改架!
就攞修羅開咪單嘢嚟講,都感受得到兩位壇主對呢度有幾咁關心......

你又幾樂觀喎,不過可能係我誤導咗你。
6百幾人係21:00-23:00嘅最高紀錄,之後已經跌番落百零人咋!
有好多壇,少極都有一千幾百人喇!
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-2-6 09:48 PM

引用:
原帖由 域奇 於 2007-2-6 08:57 PM 發表

想唔灰都唔得!唔係剩係我哋話改就可以改架!
就攞修羅開咪單嘢嚟講,都感受得到兩位壇主對呢度有幾咁關心......

你又幾樂觀喎,不過可能係我誤導咗你。
6百幾人係21:00-23:00嘅最高紀錄,之後已經跌番落百零人咋!
有好多壇 ...
雖然人多,不過都有好多cd-rom
作者: 域奇    時間: 2007-2-6 10:18 PM

引用:
原帖由 GATX105-Strike 於 2007-2-6 09:48 PM 發表

雖然人多,不過都有好多cd-rom
呢度咪一樣!
作者: toester    時間: 2007-2-7 11:40 PM

引用:
大半乜都無做過野!
有眼睇啦
我都做好多野架
作者: toester    時間: 2007-2-7 11:42 PM

引用:

隱士??
是否一個姓關
另一個叫阿仁
作者: toester    時間: 2007-2-7 11:46 PM

我出左 pm 講有關近日小強事件
都唔知幾多日囉
完全無回覆
我真係想完全唔理
等佢成個壇都廣告 post
依家得四個人做野
又無辦法解決
提意見又無人覆
想死
作者: toester    時間: 2007-2-7 11:50 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2007-2-7 11:47 PM 發表

我當我已經辭了職架喇
做返一般玩家既角色便算,管理層,已經不是我。呵呵
得返三丁友殺小強
人地十三億人喎
作者: 道明    時間: 2007-2-7 11:58 PM

引用:
原帖由 toester 於 2007-2-7 11:50 PM 發表

得返三丁友殺小強
人地十三億人喎
三英戰呂布
作者: 道明    時間: 2007-2-8 12:09 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2007-2-7 11:58 PM 發表

學大王既理論
加多部Server就可以解決問題~~
0個部Server係機械人乎?
作者: 道明    時間: 2007-2-8 12:17 AM

不如搵隻機械獸,開套0架妹大戰機械獸重好啦!
作者: toester    時間: 2007-2-8 12:23 AM

引用:
原帖由 道明 於 2007-2-8 12:17 AM 發表
不如搵隻機械獸,開套0架妹大戰機械獸重好啦!
一定要學生妹
仲要著白襪仔
道明扮機械獸
作者: 道明    時間: 2007-2-8 12:35 AM

引用:
原帖由 toester 於 2007-2-8 12:23 AM 發表

一定要學生妹
仲要著白襪仔
道明扮機械獸
咁你扮學生妹一定好收視

記得著白襪呀!
作者: toester    時間: 2007-2-8 12:50 AM

一定嚇死人
零收視
作者: 道明    時間: 2007-2-8 01:10 AM

引用:
原帖由 toester 於 2007-2-8 12:50 AM 發表
一定嚇死人
零收視
唔會!修羅一定支持既
作者: 吸血鬼    時間: 2007-2-8 09:16 AM

引用:
原帖由 道明 於 2007-2-8 01:10 AM 發表

唔會!修羅一定支持既
因為佢到出場~!!!   修羅戰隊~!!!
作者: 道明    時間: 2007-2-8 11:42 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2007-2-8 10:30 AM 發表

又要我著緊身褲出場....
哈哈哈,我已經無左張相啦!
咁好玩不如我地又黎改圖大戰
作者: ilovepkany    時間: 2007-2-21 06:29 PM

提高回貼和發貼的錢!!!
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-2-22 05:57 PM

引用:
原帖由 ilovepkany 於 2007-2-21 06:29 PM 發表
提高回貼和發貼的錢!!!
全部人都一齊提高,咁有咩分別?
作者: chan522    時間: 2007-2-22 06:11 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2007-2-8 10:30 AM 發表

又要我著緊身褲出場....
笑左出黎
作者: chan522    時間: 2007-2-22 06:12 PM

引用:
原帖由 GATX105-Strike 於 2007-2-22 05:57 PM 發表

全部人都一齊提高,咁有咩分別?
有,要視乎增加%

作者: fck1955    時間: 2007-2-24 02:22 PM

我今日先至去(我們的集體回憶),我好鍾意,真係萬二分感激
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-2-25 07:11 PM

引用:
原帖由 fck1955 於 2007-2-24 02:22 PM 發表
我今日先至去(我們的集體回憶),我好鍾意,真係萬二分感激
你真係幾好野喎,個版開左咁耐都唔拜訪下
作者: KevinS    時間: 2007-4-18 11:48 PM

搞番個虛擬股市~撗掂而家街頭街尾都講緊抽新股!!
作者: 道明    時間: 2007-4-26 11:14 PM

上年玩過啦,Server 頂唔順
作者: 吸血鬼    時間: 2007-5-2 02:31 PM

引用:
原帖由 道明 於 2007-4-26 11:14 PM 發表
上年玩過啦,Server 頂唔順
所以話加server囉~~
作者: 道明    時間: 2007-5-4 07:55 AM

引用:
原帖由 吸血鬼 於 2007-5-2 02:31 PM 發表

所以話加server囉~~
大智慧
作者: wzh2000hk    時間: 2007-5-11 10:08 PM

不如開返一個超自然科學區囉~有好多forum都係因為佢而著名
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-5-12 11:38 AM

引用:
原帖由 wzh2000hk 於 2007-5-11 10:08 PM 發表
不如開返一個超自然科學區囉~有好多forum都係因為佢而著名
如果真係討論既就冇所謂
但係萬一又係開黎俾人post新聞就無謂啦
你睇下而家我地個健康資訊討論區變左咩樣啦,版主又唔理,成個新聞版咁

如果你想討論下d超自然科學,建議你可以去九叔個鬼版
http://www.3talks.com/forum-59-1.html
作者: 域奇    時間: 2007-5-14 04:17 AM

引用:
原帖由 GATX105-Strike 於 2007-5-12 11:38 AM 發表

如果真係討論既就冇所謂
但係萬一又係開黎俾人post新聞就無謂啦
你睇下而家我地個健康資訊討論區變左咩樣啦,版主又唔理,成個新聞版咁

如果你想討論下d超自然科學,建議你可以去九叔個鬼版
http://www.3talk ...
點能夠期望一個小朋友會做到啲乜野成績吖~
作者: callok    時間: 2007-5-16 04:54 PM

3Talks有咩新搞作??

係咪應該開闢一個類似城中熱爆話題或時事專題之類的新版呀, 睇睇近日個口水區, 咁多新聞報導嘅......
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-5-16 05:00 PM

引用:
原帖由 callok 於 2007-5-16 04:54 PM 發表
3Talks有咩新搞作??

係咪應該開闢一個類似城中熱爆話題或時事專題之類的新版呀, 睇睇近日個口水區, 咁多新聞報導嘅......
橫掂吹水區咁少post,咪吹住先囉
作者: markgundam9247    時間: 2007-5-16 08:37 PM

不如發展遊戲卡的版!(小意見 )
作者: callok    時間: 2007-5-16 09:31 PM

引用:
原帖由 GATX105-Strike 於 2007-5-16 05:00 PM 發表

橫掂吹水區咁少post,咪吹住先囉
都唔少囉, 吹水區已經成為3Talks最活躍的版區了, 你睇睇吹水區後面個數字就反映咗啦, 要多謝d接龍遊戲啦, 如果遊戲真的咁受歡迎, 管理層係咪要諗諗開個遊戲專區呀.......
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-5-16 10:11 PM

引用:
原帖由 callok 於 2007-5-16 09:31 PM 發表

都唔少囉, 吹水區已經成為3Talks最活躍的版區了, 你睇睇吹水區後面個數字就反映咗啦, 要多謝d接龍遊戲啦, 如果遊戲真的咁受歡迎, 管理層係咪要諗諗開個遊戲專區呀....... ...
我就話要執左d接龍佢啦,成堆人一日到黑係度接龍,又唔出聲,人地睇到都灰啦
作者: callok    時間: 2007-5-16 10:39 PM

引用:
原帖由 GATX105-Strike 於 2007-5-16 10:11 PM 發表

我就話要執左d接龍佢啦,成堆人一日到黑係度接龍,又唔出聲,人地睇到都灰啦
吓, 玩接龍係接句子啫, 你想人哋出咩聲
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-5-16 11:04 PM

引用:
原帖由 callok 於 2007-5-16 10:39 PM 發表

吓, 玩接龍係接句子啫, 你想人哋出咩聲
即係回下post,吹下水咁呀
d接龍接黎接去都係個幾個字,有咩意思
計我話,應該cut左個幾個中英文接龍,剩低電視節目同歌名呢兩個算啦
作者: piyo8088    時間: 2007-5-17 10:35 AM

接龍易攞分, 重複又無人野
吹下水又要睇上聞下野
引用:
原帖由 GATX105-Strike 於 2007-5-16 23:04 發表
計我話,應該cut左個幾個中英文接龍,剩低電視節目同歌名呢兩個算啦

作者: helen_sze2000    時間: 2007-5-17 10:45 AM

引用:
原帖由 piyo8088 於 2007-5-17 10:35 AM 發表
吹下水又要睇上聞下野
我都同意鴨頭嘅講法....噫!你對眼重未識眨喎?
作者: piyo8088    時間: 2007-5-17 03:13 PM

入左院, 特呀域奇醫藥費
引用:
原帖由 helen_sze2000 於 2007-5-17 10:45 發表
我都同意鴨頭嘅講法....噫!你對眼重未識眨喎?

作者: callok    時間: 2007-5-17 03:33 PM

引用:
原帖由 GATX105-Strike 於 2007-5-16 11:04 PM 發表

其實早前個投票已經證實咗它有存在價值啦.........
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-5-17 05:25 PM

引用:
原帖由 piyo8088 於 2007-5-17 10:35 AM 發表
吹下水又要睇上聞下野

至弊有人成日僕係個接龍度,成個3talks發生咩事都唔知
就係為左個d講元
作者: GATX105-Strike    時間: 2007-5-17 05:26 PM

引用:
原帖由 callok 於 2007-5-17 03:33 PM 發表

其實早前個投票已經證實咗它有存在價值啦.........
證實左.....
我最唔滿意係個英文接龍,都唔知佢搞乜,接字母
作者: 域奇    時間: 2007-5-18 01:51 AM

引用:
原帖由 GATX105-Strike 於 2007-5-16 10:11 PM 發表

我都讚成喎。
作者: 域奇    時間: 2007-5-18 01:53 AM

引用:
原帖由 piyo8088 於 2007-5-17 03:13 PM 發表
入左院, 特呀域奇醫藥費

點解會關我事呀?
作者: helen_sze2000    時間: 2007-5-18 11:01 AM

引用:
原帖由 域奇 於 2007-5-18 01:53 AM 發表

點解會關我事呀?
鴨頭兄話佢對眼俾奇哥你搞到唔識眨 啱啱見到佢對眼又識眨喇!

作者: piyo8088    時間: 2007-5-18 11:12 AM

你教我用 acd resize 隻鴨仔點知變左唔識 "斬" 眼
住左成晚醫院先無事, 佢真係好可憐
引用:
原帖由 域奇 於 2007-5-18 01:53 發表
點解會關我事呀?

作者: helen_sze2000    時間: 2007-5-18 11:17 AM

引用:
原帖由 piyo8088 於 2007-5-18 11:12 AM 發表
你教我用 acd resize 隻鴨仔點知變左唔識 "斬" 眼
恭喜鴨兄對眼又可以好精拎咁斬喇!值得去慶祝
作者: 域奇    時間: 2007-5-18 05:58 PM

引用:
原帖由 helen_sze2000 於 2007-5-18 11:01 AM 發表

鴨頭兄話佢對眼俾奇哥你搞到唔識眨 啱啱見到佢對眼又識眨喇!
佢自己都唔知點改嘅,又唔見我改嗰啲有問題!
引用:
原帖由 piyo8088 於 2007-5-18 11:12 AM 發表
你究竟點改架!
作者: piyo8088    時間: 2007-5-18 10:07 PM

你幫我改下咪知得唔得囉
引用:
原帖由 域奇 於 2007-5-18 17:58 發表
佢自己都唔知點改嘅,又唔見我改嗰啲有問題!
你究竟點改架!

作者: GATX105-Strike    時間: 2007-5-18 10:24 PM

引用:
原帖由 piyo8088 於 2007-5-18 10:07 PM 發表
你幫我改下咪知得唔得囉

你個頭重係咁大既?
作者: piyo8088    時間: 2007-5-18 10:29 PM

攪唔點
引用:
原帖由 GATX105-Strike 於 2007-5-18 22:24 發表
你個頭重係咁大既?

作者: GATX105-Strike    時間: 2007-5-18 10:52 PM

引用:
原帖由 piyo8088 於 2007-5-18 10:29 PM 發表
攪唔點

真係大頭鴨
作者: piyo8088    時間: 2007-5-18 11:11 PM

天生, 無法啦
引用:
原帖由 GATX105-Strike 於 2007-5-18 22:52 發表
真係大頭鴨

作者: 道明    時間: 2007-5-20 03:08 PM

最怕如果無左接龍就會連呢DD人氣都無埋
作者: clippers    時間: 2007-5-27 01:41 AM

我覺得可以分開番索女貼圖果度
因為而家太亂~
可以分番本地or東洋or西洋
作者: 域奇    時間: 2007-5-27 02:55 PM

引用:
原帖由 clippers 於 2007-5-27 01:41 AM 發表
我覺得可以分開番索女貼圖果度
因為而家太亂~
可以分番本地or東洋or西洋
得到勝哥拔刀相助,索女區已經比以前旺咗好多喇。
但係啲topic仍以架妹為主,如果開咁多個子版,恐怕會變咗有啲版得番好少post囉!
作者: xxx840039    時間: 2007-5-31 11:53 PM

港台三級片專區
作者: 域奇    時間: 2007-6-3 02:10 PM

引用:
原帖由 xxx840039 於 2007-5-31 11:53 PM 發表
港台三級片專區
嘥氣啦!你剩係睇番BT - 成人娛樂嗰度,每日有幾多人發帖咪知囉!
連個版主自己都係出得嗰百零個帖,一啲號召力都冇,一早就應該引疚辭職啦!
作者: piyo8088    時間: 2007-6-4 11:46 AM

你唔講都唔知有呢區, 不過D Post真係連人地 1/10 都無
引用:
原帖由 域奇 於 2007-6-3 14:10 發表
嘥氣啦!你剩係睇番BT - 成人娛樂嗰度,每日有幾多人發帖咪知囉!
連個版主自己都係出得嗰百零個帖,一啲號召力都冇,一早就應該引疚辭職啦!

作者: helen_sze2000    時間: 2007-6-4 11:50 AM

引用:
原帖由 piyo8088 於 2007-6-4 11:46 AM 發表
你唔講都唔知有呢區, 不過D Post真係連人地 1/10 都無
即係話呢度係正經人嚟嘅地方囉
作者: piyo8088    時間: 2007-6-4 11:52 AM

又講得幾arm喎
引用:
原帖由 helen_sze2000 於 2007-6-4 11:50 發表
即係話呢度係正經人嚟嘅地方囉

作者: helen_sze2000    時間: 2007-6-4 12:00 PM

引用:
原帖由 piyo8088 於 2007-6-4 11:52 AM 發表
又講得幾arm喎
所以你同我都係正經人囉
作者: piyo8088    時間: 2007-6-4 12:40 PM

咁呢層一定係啦     
引用:
原帖由 helen_sze2000 於 2007-6-4 12:00 發表
所以你同我都係正經人囉

歡迎光臨 3Talks 港人自講討論區 (http://www.3talks.com/) Powered by Discuz! 6.1.0