標題: 好耐冇上黎喇 [打印本頁]

作者: giant88    時間: 2006-3-26 02:30 PM     標題: 好耐冇上黎喇

可能大家都唔記得我

因為上黎呢度實在太慢  load 一頁最少都要1min...
冇哂mood 上
作者: solidx    時間: 2006-3-26 02:59 PM

你住邊嫁?
作者: ericlam01    時間: 2006-3-26 04:02 PM

引用:
原帖由 giant88 於 2006-3-26 02:30 PM 發表
可能大家都唔記得我

因為上黎呢度實在太慢  load 一頁最少都要1min...
冇哂mood 上
兄弟,好耐冇見...............
作者: superfrancis    時間: 2006-3-26 06:24 PM

引用:
原帖由 giant88 於 2006-3-26 02:30 PM 發表
可能大家都唔記得我

冇哂mood 上
海外用戶如瀏覽本站緩慢, 請修改論壇風格到 "默認風格", 以縮短下載時間, 更快完成載入版面.
作者: giant88    時間: 2006-3-27 10:47 AM

引用:
原帖由 superfrancis 於 2006-3-26 06:24 PM 發表

海外用戶如瀏覽本站緩慢, 請修改論壇風格到 "默認風格", 以縮短下載時間, 更快完成載入版面.
轉左默認  有明顯改善
但都係慢少少  我已經用firefox  我諗如果用IE  可能load 唔到  
會唔會太多圖?
作者: GATX105-Strike    時間: 2006-3-27 10:51 AM

引用:
原帖由 giant88 於 2006-3-27 10:47 AM 發表

轉左默認  有明顯改善
但都係慢少少  我已經用firefox  我諗如果用IE  可能load 唔到  
會唔會太多圖?
好丫!我都係用firefox,因為我個IE壞壞地,有d網上唔到
作者: giant88    時間: 2006-3-27 11:11 AM

而家係咪仲係upload 去 3talk 個 貼圖庫(專用區)??

其實會唔會因為個server 有太多圖所以咁慢.....

點解唔upload 去d  免費空間  
server 唔使負荷咁大  咪快d

其實而家好多 大forum 都係用 免空減低server 負荷

好似 p2pxxxx, Uxxxxs 等

作者: superfrancis    時間: 2006-3-27 11:35 AM

引用:
原帖由 giant88 於 2006-3-27 11:11 AM 發表
而家係咪仲係upload 去 3talk 個 貼圖庫(專用區)??

其實會唔會因為個server 有太多圖所以咁慢.....

點解唔upload 去d  免費空間  
server 唔使負荷咁大  咪堮..
because we are oversea bandwidth not good enought for oversea
but we are try get better bandwidth
I hope your wait la
thx
作者: GATX105-Strike    時間: 2006-3-27 11:43 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-3-27 11:40 AM 發表

搞乜搞到個 IE 都壞壞地咁利害呀
我好次自重年幾前搞壞左部機,跟住重裝Windows之後個IE就short左
http://jx2.twgame.to/default.htm依個網我用IE都上唔到
作者: GATX105-Strike    時間: 2006-3-27 11:45 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-3-27 11:44 AM 發表

好明顯你應該只係識"下一步""下一步"咁黎裝Windows啦~~
冇錯,因為費事煩
作者: GATX105-Strike    時間: 2006-3-27 11:49 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-3-27 11:47 AM 發表

一個令我會心微笑既"理由"~~
唔怪得之成日聽到人話裝Windows好簡單姐
又成日聽到人話,點解我個Windows呢樣唔得果樣唔得
我見樣樣功能都OK咪算數lor,裝多個Firefox就得喇
作者: GATX105-Strike    時間: 2006-3-27 11:51 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-3-27 11:50 AM 發表

ok的話就唔會要裝個火狐啦~
其實Firefox都幾好用~~~
作者: GATX105-Strike    時間: 2006-3-27 11:58 AM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-3-27 11:53 AM 發表

你係無得選擇既情況之下用咋嘛
你如果話唔好用的話,咪仲搞笑
唔係架

Firefox:更快更好的瀏覽器
「Firefox 的安全性及超酷特色勝過 Microsoft 的 IE」
作者: GATX105-Strike    時間: 2006-3-27 12:04 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-3-27 11:59 AM 發表

請問市面有邊隻斬件,會大數自己唔掂,大讚其它軟件比自己掂同好既先?
Firefox可以裝好多extension,Firefox入面重可以開IE黎睇tim
http://ietab.mozdev.org/
作者: 吸血鬼    時間: 2006-3-27 12:26 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-3-27 12:09 PM 發表

裝得越多 extension 個程式越勁
就好似拳譜裝多幾本訣要去修煉嘛~
仲唔天下無敵咩~~
又用ONLINE GAME例子~
XD
作者: 吸血鬼    時間: 2006-3-27 12:28 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-3-27 12:28 PM 發表

係咪好岩用呢
都OK啦~~~~
你果本玄XX...
我見人賣8金...
作者: giant88    時間: 2006-3-27 12:39 PM

我都覺得 firefox 好用
又可以同一個borwser 開好多頁出黎

如果d網頁係多 Pic  firefox 一定load 得快過ie
作者: giant88    時間: 2006-3-27 12:50 PM

引用:
原帖由 ㊣修羅-黑暗㊣ 於 2006-3-27 12:41 PM 發表

IE 7 都係同一個 Browser 開好多頁出黎..........
但總係覺得 IE 係 MS 用黎 check 我地部機

我都間中開ie 但ie 都係load 得慢少少

歡迎光臨 3Talks 港人自講討論區 (http://www.3talks.com/) Powered by Discuz! 6.1.0