發新話題

對此版有咩意見,有咩野水吹...係到吹爆佢啦 !

引用:
原帖由 語無倫次 於 2006-12-31 06:25 PM 發表
我成日見到d一樣既reply
會員wtw123
已PM了他及處理了,多謝你。

引用:
原帖由 yinloveu1314 於 2006-12-31 03:14 PM 發表
其待有700分~~
不過而家好慘~咩都睇唔到
冇計喇!發多d言
或者夠500分去買開口中

引用:
原帖由 域奇 於 2006-12-31 02:08 AM 發表

以閣下註冊至今五個多月,在線時間不足 90 小時,...
5個月,90個鐘,平均一日超過半粒鐘啦!咁都話少?要揾食架,唔使做咩?!

為咗3Talks,唔啱聽我都要講。

我當初愛上3Talks,係因為佢相多,冇人賣相(真或假錢),冇set權限,呢D就係3Talks無私精神!但係現在變成咁,所以我話無話可說。

我雖然出得post少,但最少有幾個都係自scan,亦祇係post上3Talks。但係貼得上網就預咗比人抄,呢D就係網上無私共享。保護乜嘢利益呢?係咪天真咗少少?收真銀就係利益!老實講,貼上3Talks嘅相,有幾多係自拍或自scan?咪大部份由網上搬翻嚟!(當然揾同貼都要時間,所以實在要多謝各位貼者。)能夠集中咁多相亦係3Talks叻。

貼得上嚟就係想比人睇,亦無可能唔比人抄。其他網set權限係其他網嘅事,自吹自擂,又話獨家又話原創咁又點?3Talks D相比人抄正係代表佢嘅地位,況且你亦冇可能制止。 其實損害嘅係貼者嘅利益,定係版主無謂嘅虛榮?(衛蘭版主,唔係話你。)

好,又講吓邏輯。

1. 貼post係想比人睇,set唔set權限,怕唔怕人抄,係唔係應該由貼者自己決定?

2. set權限根本唔可以阻止人抄相,學版主話齋,夠權限嘅人咁多,可能個個都會download哂D相,點知係邊個搬相呢?結果相就照搬,唔夠權限喺3Talks睇唔到,就變咗走去嗰D網睇,回貼當然唔會喺3Talks啦,你話成件事幾攪笑?咁就真係損害貼者利益喇!

3. 從來唔讚成要回貼求分睇相,貼者的利益係乜?就係睇到D用心嘅回貼,但係字數多唔等如係用心回,呢個世界有cut & paste. 為求分就係唔係都回,回貼多就將D用心回嘅都遮住睇唔到。

抑或3Talks係時候想學ExxFxx收真銀?以為網上有無私共享,咁原來天真果個係我。

(本來摷到D舊相未有時間貼,睇嚟都要學吓人賣相。但真係唔想...)
本帖最近評分記錄
  • 衛蘭 現金 +10 50% 贊同 2007-1-2 03:03 PM

引用:
原帖由 摩連奴領隊 於 2006-12-31 09:01 PM 發表

冇計喇!發多d言
或者夠500分去買開口中
領隊,乜你咁樣害啲新朋友呀,我都中過唔少次喇!

引用:
原帖由 hkw 於 2006-12-31 10:39 PM 發表

5個月,90個鐘,平均一日超過半粒鐘啦!咁都話少?要揾食架,唔使做咩?!

為咗3Talks,唔啱聽我都要講。

我當初愛上3Talks,係因為佢相多,冇人賣相(真或假錢),冇set權限,呢D就係3Talks無私精神!但係現在變成咁,所以我話無話可說。
...
本來睇到你個 post 我都唔想回,費事掀起駡戰,不過你嗰句(衛蘭版主,唔係話你。) 我真係忍唔住,有嘢咪開宗明義話我囉,使乜兜圈呢!

唔該要批評人時,就做吓功課先,睇吓人哋講過啲乜,唔好喺度無的放矢!設立閱讀權限時,我事先已PM過部份會員,我衹不過係一個小小嘅版主,呢度亦唔係我一個人話晒事嘅。不過你要傾,我亦都續樣同你講番。

由閣下入會時,3Talks 就已經存在啲收錢嘅 post ,可能你睇唔到啦!仲有,3Talks 個 3 係Free 咁解,乜野
無私精神係你自己估啫,口開埋口話為咗 3Talks,剩係睇吓你啲發帖量同在線時間,就知你有幾擁護 3Talks 喇,我仲遲過你兩個月先加入架,我咪一樣要返工要做!

從來無人講過加設閱讀權限可以防止被人 Copy,衹不過要增加別人攞相嘅難度,同培養會員嘅回覆集慣啫,講咗好多次,你唔信我都無辦法。
至於你嗰啲甚麽
網上無私共享,我睇唔到如果你到咗足夠權限時,你仲要付出啲乜囉!尤其你咁強調共享精神,請問閣下又攞過幾多嘢出嚟同人共享呢?

至於你話版主嘅虛榮,Sorry 到呢一刻我都仲未感受到,版主亦都不過係會員之一啫,無乜咁特別。你哋輕輕鬆鬆玩完就走,我哋真係要做架,又要貼相又要巡版,可以話興趣多於
一切。

講到邏輯,我就真係唔明你嗰套邏輯喇。

1.乜野由貼者自己
決定,咁唔使有管理喇,試諗吓呢個世界如果個鍾意點就點,咁個情況會有幾咁亂,稍為肯用腦諗吓都知個後果喇!

2.set權限呢樣已經講過,唔想再講。但我可以話比你聽,個權限係會解嘅,自己留意吓啦。

3.你嘅講法我就絕對唔認同,唔該你去睇吓版規,睇吓灌水嘅會有乜嘢後果。
反而你嗰句
以為網上有無私共享,咁原來天真果個係我。我又幾讚同噃,6個 post 加埋先得 17張相,其他會員隨時一個 post 都多相過你,10月份打後仲未貼過相添,咁你又同人分享過啲乜呀?衹求收獲不肯付出,呢啲係唔係你所講嘅共享精神呀?

我相信喺其它 Forum 度嘅版主,唔會咁長篇大論去同你解釋,不過我想講多句,唔好因為自己睇唔到相,就係度大鑼大鼓咁嘈,先做好自己至再去挑剔人喇!

引用:
原帖由 域奇 於 2007-1-1 04:54 AM 發表

剩係睇吓你啲發帖量同在線時間,就知你有幾擁護 3Talks 喇,我仲遲過你兩個月先加入架,我咪一樣要返工要做! ...
所以你係版主我唔係囉!

話我貢獻少係事實,冇得駁,我衹可以話,有能力嘅人就貼多D相,冇能力嘅人就用心D回貼囉。

但貢獻少唔等如唔擁護3Talks,亦唔代表我講嘅冇道理。

貢獻少就話我坐享其成,算啦,窮人係冇say架啦!

唔駛回啦,我唔再講啦!

見有人講開...又吹下水啦....唔岩聽ge就當睇唔到啦!!!thx

初初黎到3talks...其實係無意中見有人係網上批評exxfxx.com(<-唔知有冇犯規,有就delete左個名佢啦thx)GE制度,成日賣貼,搞到冇野睇,個個人就係咁灌水求加分加權限....
之後入黎3talks...覺得感覺好好...首先唔理d相係抄人定自拍..............起碼唔會個個post set哂金錢同權限......由初初齋睇..之後reg左個account....由cd-rom變做得閒吹下水.........開始投入3talks

但係近排眼見呢度都開始變啦....係d睇相ge版....d新post有一半都係要錢or set左權限,講真我就真係唔鍾意個個post都回下d"thx""推推"之類ge說話......所以d新post唔夠權限ge,咪唯有唔睇lor,慢慢等到夠.....冇所謂

不過有一樣就真係唔太順氣,有個之前收錢ge post.....買ge時候話不停update有新野...點知突然改左要權限,我都明白俾人偷左野ge感受,但係會員之前的確付出左費用....而家連之前ge都冇得睇返.....我覺得不如開個一個新ge  post先set權限會唔會公平d...之前ge相就繼續俾人睇...想睇新ge就努力儲分~

以上小小意見,如有得罪得得包涵!!!!!

引用:
原帖由 chows 於 2007-1-4 02:03 AM 發表
見有人講開...又吹下水啦....唔岩聽ge就當睇唔到啦!!!thx

初初黎到3talks...其實係無意中見有人係網上批評exxfxx.com(<-唔知有冇犯規,有就delete左個名佢啦thx)GE制度,成日賣貼,搞到冇野睇,個個人就係咁灌水求加 ...
ok ... i got it , let us think about it ...
今晚同你食左佢 !!!

引用:
原帖由 chows 於 2007-1-4 02:03 AM 發表

初初黎到3talks...其實係無意中見有人係網上批評exxfxx.com(<-唔知有冇犯規,有就delete左個名佢啦thx)GE制度,成日賣貼,搞到冇野睇,個個人就係咁灌水求加 ...
好多謝你嘅意見,老實講,我係完全明白新會員睇唔到相嘅感受。但我仍然深信設立權限可以減少新帖被抄,以及提高會員對發帖者嘅回覆鼓勵。而經過呢幾日嘅試驗,初步証明設立閱讀權限係可行嘅。

大家有否想過,為何我們衹訂立30權限,而不訂40、50或更高嘅權限呢?目的就是不想目標太遙遠而令大家望而生畏。其實要達到所需權限,真的沒有甚麼困難。
就我個人而言,由我加入3Talks 開始,大約一個多星期已能到達30權限了,但單靠回覆,並唔可能於短時間內達至目標,衹要努力發帖,再加上回覆才能成效的。更希望大家能在這段時間內,培養出對本論壇嘅歸屬感。

至於要付費嘅 post ,由於3Talks係設有呢個系統,我們是不能禁止發帖者使用的,祇能憑發帖者嘅良心來決定收費與否,當然,過高嘅收費我們是會加以制止的。
另外,回覆別人帖子,除了可對發帖者作出鼓勵外,自己又可以加分,何樂而不為呢?
正所謂有權利必有義務,分享別人嘅付出,便應對發帖者有點表示。但我强調,千萬別為分數而灌水,這樣必定因加得減。

最後,你所指嘅 post ,就是因為該樓主盡責地不停 update 新相,以至不停有人抄相出去!逼不得已下,才會增設閱讀權限的。對於付咗費而暫時入唔到去嘅會員,本人致以萬分歉意!更希望大家能早日取得所須權限,再次進入觀賞圖片。

同意上面所講 ,

我並非幫版主 , 基本上依傢 post 咩野而又唔係太差都有分加 ,

大家齊齊出少少力啦 !!!

今晚同你食左佢 !!!

發新話題
©2001-2009 3Talks.com, All Rights Reserved. 免責聲明及版權聲明

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,3Talks.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及私人、買賣、醫療、法律或投資等問題)。由於討論區是受到「即時留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有即時留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。3Talks.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。